пʼятницю, 22 жовтня 2021 р.

"Примусове відчуження земельних ділянок та інших об'єктів нерухомого майна з мотивів суспільної необхідності. Порядок відчуження. Судова практика"

"Примусове відчуження земельних ділянок та інших об'єктів нерухомого майна з мотивів суспільної необхідності. Порядок відчуження. Судова практика"
- тема чергового вебінару, який для користувачів бібліотек Солом'янки провела начальник відділу правопросвітництва та надання правової допомоги Правобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Антоніна Загура в рамках проєкту «Право на право».

Примусове відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені із мотивів суспільної необхідності – це перехід права власності на земельні ділянки, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, до держави чи територіальної громади з мотивів суспільної необхідності за рішенням суду (стаття 1 Закону України «Про відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності»)

Суспільна необхідність - обумовлена загальнодержавними інтересами або інтересами територіальної громади виключна необхідність, для забезпечення якої допускається примусове відчуження земельної ділянки, інших об'єктів нерухомого майна, що на ній розміщені, у встановленому законом порядку.

Під час вебінару пані Антоніна розповіла про принципи відчуження об'єктів права приватної власності для суспільних потреб та про порядок відчуження, про об'єкти примусового відчуження та про дії, у випадку, якщо необхідність у відчуженні нерухомого майна відпала.
Послухати живий етер з Антоніною Загурою можна ТУТ.

Немає коментарів:

Дописати коментар