суботу, 28 серпня 2021 р.

30 серпня - Міжнародний день жертв насильницьких зникнень. Кіднепінг

Кіднепінг — це термін, який використовують для опису викрадання дітей. За останні роки воно стало поширеним явищем. 
Відповідальність за викрадення людини закріплюється ст. 146 Кримінального кодексу України.

З яких мотивів викрадають дітей
Аналізуючи судову практику, можна дійти до висновку, що викрадення дітей відбуваються із наступних мотивів: задоволення статевої пристрасті, незаконного збагачення.

Окремим видом кіднепінгу, який набув поширення в Україні, є так званий «сімейний кіднепінг» — це викрадення дитини одним із батьків у іншого. Зустрічається він здебільшого у випадку розлучення подружжя. 

Причиною викрадення дітей може бути й чорна трансплантологія. Через те, що міжнародні нормативно-правові акти дозволяють лише посмертне донорство, через презумпцію незгоди на посмертне донорство та дефіцит донорів у світі, виникає великий попит на людські органи. 

На швидке збільшення кількості випадків викрадення дітей в Україні впинула нестабільна політична ситуація в нашій державі. 

І що ж робити?
Аналізуючи усе вищевикладене, робимо висновок, що для зменшення кількості випадків кіднепінгу необхідно здійснювати превентивні заходи — навчати дітей правильного поводження з незнайомими дорослими, супроводжувати їх на прогулянках. Адже більшість випадків кіднепінгу можуть залишитися нерозслідуваними, а діти — незнайденими.

Немає коментарів:

Дописати коментар