четвер, 11 березня 2021 р.

Договір оренди землі: підстави для розірвання та судова практика

"Договір оренди землі: підстави для розірвання та судова практика"
- тема правового вебінару, який провів Сергій Бреус, директор Правобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в рамках бібліотечного правоосвітнього проєкту "Право на право".

Договір оренди землі – це договір, за яким орендодавець зобов'язаний за плату передати орендареві земельну ділянку у володіння і користування на певний строк, а орендар зобов'язаний використовувати земельну ділянку відповідно до умов договору та вимог земельного законодавства.
Яким чином земельні ділянки мають передаватися в оренду? На який термін можна брати землю в оренду? Позитиви і недоліки орендування землі? Які особливості і підводні камені може мати договір оренди? Які права і обов’язки мають орендарі і орендодавці землі? Як убезпечити себе за допомогою законодавства при наданні свого земельного паю в оренду? 
Як змінилася процедура поновлення договорів оренди земельних ділянок після внесення змін до Закону України «Про оренду землі», які вступили в силу 15 липня 2020 року? Яких змін зазнали договори про встановлення земельного сервітуту, договори про надання права користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб або для забудови?
На ці та інші сумісні запитання дає відповіді вебінар. Відеозапис ТУТ.

Немає коментарів:

Дописати коментар